Rețetă tort de biscuiți.

Rețetă tort de biscuiți.
Tort de biscuiti cu trei tipuri de crema

Ingrediente
150 ml lapte fiert si racit, 4 pachete de biscuiti Petit Beurre cu vanilie, 4 pachete de biscuiti Petit Beurre cu cacao, 250 ml sos de ciocolata, 250 g crema de vanilie, 150 gr crema de caramel, 50 gr cacao pentru pudrat, 50 gr fistic maruntit
Ingrediente pentru crema de vanilie:
300 ml lapte, 1/2 pastaie vanilie(sau o esenta de vanilie), 120 g unt, 125 gr zahar, 3 galbenusuri, 1 lingura amidon(sau faina)
Ingrediente pentru crema de caramel:
300 grame zahar, 600 ml lapte(gras), 4 linguri de faina, 4 oua, un praf de sare
Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
150 g ciocolata (de menaj sau amaruie ), 250 ml lapte, 1 lingurita de amidon de porumb, 80 g zahar, o lingurita de cacao, un praf de sare
Modalitate de preparare
Pentru prepararea sosului de ciocolata: Dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte din cantitatea data. Intr-o craticioara puneti laptele impreuna cu zaharul si praful de sare. Cand incepe sa fiarba, adaugati treptat amidonul, amestecand continuu. Dupa cateva clocote, opriti focul, adaugati ciocolata tocata marunt si o lingura de cacao. Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si se topeste ciocolata. Cand sosul este gata, se lasa la racit.
Pentru prepararea cremei de vanilie se procedeaza astfel : Se pune la fiert laptele cu pastaile de vanilie (sau esenta de vanilie) si se lasa pana a atins punctul de fierbere, dupa care se lasa la racorit. Se scot pastaile de vanilie daca s-au folosit. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu cele 125 gr zahar, se adauga laptele si se continua mixarea 2-3 minute. Se pune compozitia pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Se adauga untul si amidonul sau faina si se amesteca pana ce crema devine spumoasa si groasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru prepararea cremei de caramel: Intr-o cratita se topesc 150 de grame de zahar cu 2-3 linguri de apa, cat sa se dizolve frumos. Siropul obtinut se lasa sa fiarba amestecand contiuu, pana va deveni maroniu. Se adauga restul de zahar si treptat se incorporeaza laptele. Faina se amesteca cu cateva linguri de lapte si se adauga peste compozitie. Se lasa pe foc mic pana cand incepe sa fiarba si se amesteca in continu sa nu se lipeasca. Separat, se bat ouale intregi cu un praf de sare si se incorporeaza treptat in crema de caramel. Se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba si se obtine o crema omogena. Se lasa sa se raceasca complet.
Intr-o tava cu peretii detasabili, sau o tava normala, se trec rapid biscuitii cu vanilie prin lapte si se aseaza unul langa altul. Peste ei se toarna din sosul de ciocolata si se intinde bine cu o spatula. Se aseaza un nou strat de biscuiti cu cacao trecuti prin lapte si peste ei se toarna crema de vanilie. Se alterneaza cele doua straturi de biscuiti urmand aceasi procedura pana se termina ingredientele. Peste ultimul strat de biscuiti se toarna crema de carmel si se niveleaza bine. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu fistic, sau batoane de fistic taiate marunt. Tortul se lasa la rece circa 1 ora inainte de a fi consumat. Se portioneaza dupa dorinta fiecaruia.
Va dorim pofta buna si spor la gatit!

Copyright © TLC

Niciun comentariu: