Prajitura de vis cu nuca si ciocolata este o prajitura festiva perfecta pentru sarbatori si ocazii speciale,nu este o prajitura rapida si nici o prajitura simpla.Aceasta poate inlocui cu brio un tort,asta datorita amalgamului de senzatii care iti inunda cerul gurii.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata preparare crema
7.Mixam galbenusurile cu patru linguri de zahar pudra pana cand galbenusurile devin pale si cremoase.Adaugam cacaua si amidonul si amestecam cu ajutorul unui tel.Adaugam laptele si amestecam energic.
8.Punem bolul deasupra unei cratite cu apa fierbinte,cratita care trebuie sa fie la foc mic.Amestecam continuu cu ajutorul unui tel pana cand compozitia se va ingrosa.
9.Mixam untul dupa care adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra mixand in continuu.Se adauga esenta de rom si cate o lingura din compozitia de galbenusuri pana cand o vom termina.Compozitia trebuie sa fie rece atunci cand o adaugam.Mixam pentru aproximativ 30-40 de secunde dupa care crema pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata este gata si o impartim in 4 parti egale.
8.Punem bolul deasupra unei cratite cu apa fierbinte,cratita care trebuie sa fie la foc mic.Amestecam continuu cu ajutorul unui tel pana cand compozitia se va ingrosa.
9.Mixam untul dupa care adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra mixand in continuu.Se adauga esenta de rom si cate o lingura din compozitia de galbenusuri pana cand o vom termina.Compozitia trebuie sa fie rece atunci cand o adaugam.Mixam pentru aproximativ 30-40 de secunde dupa care crema pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata este gata si o impartim in 4 parti egale.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata asamblare
10.Taiem pe jumatate blatul cu cacao si punem una din cele patru parti de crema.O intindem pe toata suprafata blatului si o nivelam.Apoi taiem pe jumatate blatul cu nuca de cocos si punem una din jumatatile cu nuca de cocos peste crema.Venim cu inca un rand de crema pe care o intindem si o nivelam.
11.Ne ocupam de stratul de biscuiti si pentru asta transferam cafeaua intr-un bol mai incapator dupa care adaugam romul.Trecem biscuitii prin cafeaua cu rom si ii asezam pe crema.Bagam ciocolata in cuptorul cu micounde pentru un minut si jumatate dupa care adaugam uleiul,amestecam si o punem peste biscuiti.Bagam prajitura la frigider si o tinem doar cat sa se intareasca ciocolata.
12.Scoatem prajitura de la frigider si punem a treia parte de crema dupa care o distribuim pe toata suprafata blatului.Punem blatul cu nuca de cocos,dupa care acoperim cu ultima parte de crema.Punem blatul cu nuca si cacao,il insiropam cu cafeaua aromata cu rom.Eu nu am insiropat celelalte blaturi dar puteti sa o faceti daca va plac prajiturile insiropate.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata glazura
11.Ne ocupam de stratul de biscuiti si pentru asta transferam cafeaua intr-un bol mai incapator dupa care adaugam romul.Trecem biscuitii prin cafeaua cu rom si ii asezam pe crema.Bagam ciocolata in cuptorul cu micounde pentru un minut si jumatate dupa care adaugam uleiul,amestecam si o punem peste biscuiti.Bagam prajitura la frigider si o tinem doar cat sa se intareasca ciocolata.
12.Scoatem prajitura de la frigider si punem a treia parte de crema dupa care o distribuim pe toata suprafata blatului.Punem blatul cu nuca de cocos,dupa care acoperim cu ultima parte de crema.Punem blatul cu nuca si cacao,il insiropam cu cafeaua aromata cu rom.Eu nu am insiropat celelalte blaturi dar puteti sa o faceti daca va plac prajiturile insiropate.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata glazura
13.Bagam ciocolata amaruie in cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate,aceasta se poate topi si la bain marie.Adaugam uleiul(50 ml) si amestecam.Topim si ciocolata alba la bain marie sau cuptorul cu microunde(50 secunde) si o amestecam cu uleiul(20 ml).
14.Glazuram cu ciocolata amaruie dupa care trasam linii verticale cu glazura alba.Ne ajutam de o scobitoare sau de un betisor si trasam linii orizontale. Eu am ales acest model dar puteti lasa glazura simpla pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata mod de servire
14.Glazuram cu ciocolata amaruie dupa care trasam linii verticale cu glazura alba.Ne ajutam de o scobitoare sau de un betisor si trasam linii orizontale. Eu am ales acest model dar puteti lasa glazura simpla pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata mod de servire
15.Bagam prajitura la frigider pentru doua ore dupa care se poate taia si servi.Fiind o prajitura inalta,aceasta se taie in dreptunghiuri,in genul prajiturilor Dobos si Excelent.Eu am taiat-o in patrate,imi plac fotografiile de final cu aceasta forma.Va urez Spor la treaba si Pofta buna la Prajitura (copyright© TLC)