Ingrediente
Ingrediente blat cu nuca de cocos
- 10 buc albus
- 250 g nuca de cocos
- 100 g faina
- 250 g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf sare
Ingrediente blat cu nuca
- 6 buc oua
- 160 g nuca macinata
- 60 g faina
- 140 g zahar brun
- 20 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf sare
Ingrediente crema
- 10 buc galbenusuri
- 450 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahar pudra
- 20 g amidon
- 100 ml lapte
- 50 g cacao
- 1 lingura esenta de rom
Strat de biscuiti
- biscuiti simpli
- 200 g ciocolata
- 175 ml cafea indulcita
- 50 ml ulei
- 50 ml rom
Ingrediente glazura
- 200 g ciocolata amaruie
- 50 ml ulei
- 100 g ciocolata alba
- 20 ml ulei
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata preparare blat cu nuca de cocos
1.Se amesteca faina cu nuca de cocos si praful de copt dupa care se lasa deoparte.Apoi se bat albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma tare.In momentul in care am obtinut spuma,adaugam extractul de vanilie(vezi aici cum se face extractul de vanilie acasa) si zaharul pudra treptat pana cand il vom termina timp in care mixam continuu.
2.Oprim mixerul si adaugam cate o lingura din amestecul de ingrediente uscate(faina,praf de copt si nuca de cocos).Amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce incorporam usor amestecul de ingrediente uscate,compozitia pentru blat este pregatita si avem nevoie de o tava unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa cu unt.Tava pe care am folosit-o eu este de 25/35 cm.Punem compozitia pentru blatul cu nuca in tava,dam cu tava de cateva ori de masa dupa care o bagam in cuptorul preincins la 175 C pentru 25 de minute.
3.Scoatem blatul cu nuca de la cuptor si il lasam sa se raceasca timp in care ne ocupam de cel de-al doilea blat,blatul cu nuca si cacao.
2.Oprim mixerul si adaugam cate o lingura din amestecul de ingrediente uscate(faina,praf de copt si nuca de cocos).Amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce incorporam usor amestecul de ingrediente uscate,compozitia pentru blat este pregatita si avem nevoie de o tava unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa cu unt.Tava pe care am folosit-o eu este de 25/35 cm.Punem compozitia pentru blatul cu nuca in tava,dam cu tava de cateva ori de masa dupa care o bagam in cuptorul preincins la 175 C pentru 25 de minute.
3.Scoatem blatul cu nuca de la cuptor si il lasam sa se raceasca timp in care ne ocupam de cel de-al doilea blat,blatul cu nuca si cacao.
Prajitura de vis cu nuca si ciocolata preparare blat cu nuca si cacao
4.Amestecam nuca macinata cu faina,cacaua si praful de copt.Lasam acest amestec deoparte si batem ouale cu un praf de sare pana cand devin spumoase.Apoi adaugam extractul de vanilie si zaharul brun treptat timp in care mixam continuu.Dupa ce terminam de adaugat zaharul brun mixam aproximativ inca 5 minute si oprim mixerul.
5.Adaugam amestecul cu nuca treptat si de aceasta data amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce am incorporat tot amestecul cu nuca,avem pregatita compozitia pentru blat si o punem intr-o tava(25/35 cm)unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt,si aceasta este unsa cu grasime pe interior.Dam cu tava de masa de cateva ori dupa care o bagam in cuptorul preincins la 170 C pentru 30 de minute.6
5.Adaugam amestecul cu nuca treptat si de aceasta data amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce am incorporat tot amestecul cu nuca,avem pregatita compozitia pentru blat si o punem intr-o tava(25/35 cm)unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt,si aceasta este unsa cu grasime pe interior.Dam cu tava de masa de cateva ori dupa care o bagam in cuptorul preincins la 170 C pentru 30 de minute.6